Ambassadören från Sirius firar midsommar i Småland

066-The Ambassador from Sirius in Småland

Bakgrund:

En av UFO-Sveriges fältundersökare blev inblandat i en underlig sak på slutet av 1990-talet.

Han kontaktades av socialen och överförmyndaren i en småländsk stad.

En senil, mycket rik gammal bonde i de djupa skogarna i mörkaste Småland hade kontaktat sin förmyndare om att han behövde några hundra tusen kronor för att sponsra den Sirianska ambassaden på jorden, speciellt då ambassadör Washta själv ville ära honom med sitt besök under mittsommar med sin personal.

Myndigheterna ville ha hjälp av UFO-Sverige med att finna ut bakgrunden till denna mystiska begäran, då de ej kunde hitta någon annan organisation som sysslade med kontakter med utomjordingar.

UFO-Sverige, som har erfarenhet av alla sorters UFO-relaterade frågor, fann snart ut att en beryktad svensk New Age profet, Ph D Anders B. Johanson, låg bakom. Han hade försökt lura pengar av folk på liknande grunder innan. Det konstigaste är att han själv tror på detta och inte kan betraktas som en vanlig bedragare.

Nu är hela saken sekretessbelagd.

På bilden kan du se mittsommarfirandet på gården i Småland. Varken UFO-Sverige eller myndigheterna kan lämna ut identiteten på bonden, så jag har fått dikta lite.

Som bondgårdens hus har jag valt Mösjöhult Hembygdsgård utanför Åseda. På gräsmattan framför huset ser vi alla möjliga sirianer dansa folkdans med bonden och hans barnbarn runt mittsommarstången. Ambassadör Wassar Tishtryia, med smeknamnet Washta, från Kaksidiklanen har tagit med rödhåriga akrobater från farfaderns cirkus och en orkester från Nairobiklanen. Ett av bondens barnbarn spelar dragspel. New Agearen är porträttlikt framställt som en av dansarna. I bakgrunden lurar militären i buskarna, medan polisen och socialen samt överförmyndaren bryter in i festen. Det är Mulder och Scully som är förklädda till socialtant och överförmyndare, svartklädda, som de så kallade ”männen i svart”.

Det är inte alls ovanligt att polisen får rycka ut till mittsommarfiranden, men inte på grund av siriansk invasion.

Då väven var färdig och jag tittade på den, tänkte jag att den orkestern måste låta förfärligt.

När jag var i Libyen våren 2006, spelade just en sådan orkester mitt under solförmörkelsen i Sahara. En kanadensare skrek vad säkert flera tänkte: ”Knock it off!”

Bengt Erik Wingren i vår grupp tog denna bilden på sirianska orkestern.

Sirianska orkestern i Libyen. Foto: Bengt-Erik Wingren

Det blev ett efterspel av sirianernas besök i Småland. Då jag var på Vetlanda Museum för att vara med om öppningen av vår utställning In Blanco, fick jag frågor om just UFO av intendenten Thomas Johansson.