Ambassadören från Sirius i Stockholm

059-The Ambassador from Sirius in Stockholm

Ett rykte, som troligen stammar från den välkände New Age profilen, PhD Anders B. Johanson, uppkom under 1995 om att Sirius solsystem skulle skicka en ambassadör till jorden 1996. Två städer tävlade om att få den tvivelaktiga äran att hysa denne varelse och hans medarbetare – nämligen Vancouver i Canada och Stockholm i Sverige. På bilden ser vi hur klanledarna från Sirius studerar Stockholm genom geonporten, direktförbindelsen mellan deras solsystem och vårt. Orsaken till att Stockholm valdes, tror jag, var att härskaren Urian Den Store inte ville ge efter för sin unga översteprästinna Miara Kali, som talade varmt för Vancouver.

Wassar Tishtryia, kallad Washta, valdes till ambassadör, då ingen egentligen ville ha posten. Men han var den yngste klanledaren, nyligen vald av Kaksidiklanen då de blev av med sin förre klanledare och hela dennes familj i en lavin.

På bilden finns de olika klanledarna, till höger om Urian Den Store, Lazar Sothis klädd i vad jag vill kalla gul clowndräkt. Sirianernas sinne för mode sammanfaller inte med min smak. Lazar Sothis är av sirianerna känd för att vara mycket modemedveten. Urians bäste vän Kali är klädd i rosa. Urian Den Store själv står i mitten, och är den längste mannen på bilden. Miara Kali, hans blekhyade översteprästinna, står nedanför. Till vänster finns Marius Mazo klädd i orange, och Damion Tishtryia klädd i vitt. Stackaren Washta är redan på väg genom geonporten.

Då sirianerna började pumpa in flygande tefat genom geonporten i luftrummet över regeringsbyggnaden, fick militären panik och skickade upp en armada av flygplan för att möta dem.

Washta, som kom i eget tefat, tyckte han hade hittat ett perfekt ställe att landa på, nämligen Essingen. Jag vet inte hur han tolkade trafiken, då det inte finns bilar i Sirius. Det som hände, var att en grön Volvo 244 krockade med hans tefat. Jag har tagit vår egen gröna Volvo som vi hade under 1980-talet som modell på bilden. Inte så konstigt att Washta inte kände sig välkommen. Så, istället för att kontakta den svenska regeringen, som ändå hade åkt till Gotland just den veckan, reste han omedelbart hem.

Det gick rykten om att sirianerna skulle återvända 6 juni 2012, och att Vancouver skulle inhysa den sirianska ambassaden då. Men då jag skulle spana efter Washtas rymdskepp på morgonen 6 juni under soluppgång råkade jag befinna mig i Björkliden och där var midnattsol. Det var inte Washtas rymdskepp som passerade framför solskivan, det var planeten Venus.